Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Vågetjenesten er årets sociale forening 2022

Årets sociale foreningspris er netop blevet uddelt, og det var Vågetjenesten, som er en del af Røde Kors, der i aften velfortjent løb med vandrepokalen og en kurv med lækkerier til de mange frivillige i foreningen.

Over 200 frivillige i Billund Kommune var samlet til frivilligfest på Frivillig Fredag, fredag den 30. september 2022, da Vågetjenesten, fra Dansk Røde Kors Grindsted, fik overrakt vandrepokalen som bevis på, at de er Året sociale forening 2022 i Billund Kommune. En pris de fik for den store indsats, de gør for at skabe tryghed i den allersidste tid for døende og deres pårørende i Billund Kommune. For ingen skal dø alene, er Vågetjenestens formål.

Det er Gitte Mortensen, tidligere aktivitetsleder ved Vågetjenesten i Grindsted, som har indstillet foreningen til prisen. Ingen ved, hvad de døende tænker i den allersidste tid, men de frivillige er ifølge Gitte meget dygtige til at fornemme borgernes behov.

”Min oplevelse er, at de døende føler en tryghed ved ikke at være alene i den sidste tid,” skriver Gitte Mortensen i indstillingen.

Udover uddeling af Årets sociale foreningsvandrepokal stod der fællessang og samvær på programmet, og stemningen var i top hele aftenen. Dette skyldes i høj grad alle de fantastiske frivillige, som havde tilmeldt sig frivilligfesten arrangeret af Frivilligrådet i Billund Kommune. Derudover havde den lækre mad, tilberedt af Sdr. Omme Multicenter og serveret af Kommunalbestyrelsesmedlemmer, helt sikkert også en indflydelse, foruden selvfølgelig den skønne fællessang styret af Ronnie Flyvbjerg Olesen.

Frivilligfesten har tidligere været afholdt i Grindsted, Billund og Vorbasse. Derfor havde Frivilligrådet i år valgt at afholde festlighederne i Sdr. Omme Multicenter, så det ikke altid er de samme frivillige, som skal køre langt for at deltage. Det synes dog ikke at være et problem, at festen havde flyttet lokation, da den var fuldt booket med repræsentanter fra alle afkroge af kommunen til stor glæde for Frivilligrådet.

 Det er jo altid spændende om en fest, der flytter lokation fra år til år, kan tiltrække nok deltagere. Men vores erfaringer er, at hvis indholdet giver mening for de inviterede, så kører de gerne på tværs af kommunen for at deltage. Hvilket vi jo selvfølgelig er rigtig glade for, siger formanden for Frivilligrådet Gitte Johansen.