Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Borgmester vil mødes med minister om forurening af Grindsted Å

Borgmester Ib Kristensen vil mødes med Minister og Region i forhold til nye bekymrende oplysninger om forurening af Grindsted Å

Da Billunds Kommunes Borgmester Ib Kristensen klokken 6.30 fredag morgen blev ringet op af DR, var det første gang han og Billund Kommune hørte om en ny undersøgelse af forureningen i Grindsted, hvor forskere fra DTU oplyser, at der siver kræftfremkaldende stoffer ud i Grindsted Å.

- Forureningen i Grindsted er kendt af os alle. Men de oplysninger som forskerne kommer med denne gang er dybt bekymrende og kalder på, at vi hurtigt får afklaret, hvad de nye oplysninger betyder, og ikke mindst hvad der skal gøres. Det skylder vi borgerne i Grindsted, siger Borgmester Ib Kristensen.

 

Allerede fredag formiddag har Ib Kristensen haft kontakt til Venstres lokale folketingsmedlem Anni Matthiesen, der sidder i folketingets miljøudvalg, og han går efter hurtigst muligt at få miljøminister Esben Lunde Larsen til et møde i forhold til de nye oplysninger.

- Det er Region Syddanmark, der er myndighed på området, men jeg har også noteret, at de ikke har penge til at gøre noget her og nu. Men med de nye oplysninger der er kommet frem, har vi i Billund Kommune et omgående behov for, at borgerne i Grindsted kan få information, og derfor mener jeg det er vigtigt, at vi omgående kommer i dialog med Ministeren. Jeg har orienteret formand for Regionsrådet Stephanie Lose om, at jeg ønsker et fælles møde med Ministeren og Regionen, siger Borgmester Ib Kristensen.

Yderligere oplysninger hos Borgmester Ib Kristensen på telefon 40 54 80 90.