Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Aktiv natur for alle

Projektet i Filskov rykker! Her er borgerne tovholdere og visionen er at skabe et sammenhængende netværk af tilgængelige stier og aktiviteter med naturen i centrum og knytte det sammen med den centrale by-kerne. Følg projektet her på siden.

 

Nyhed

Arbejdet med fastlæggelse af forløbene af 3 vandreruter omkring Filskov er nu i gang. En gruppe frivillige borgere har sammen med kommunens medarbejdere været på vandreture omkring byen, for at finde de gode oplevelsesmuligheder og fremkommelige stiruter. Nu arbejdes der videre med dialogen med de private lodsejere, der bliver berørt af stiforløbene.
 

Projektet

Visionen er født af borgerne i Filskov, der ønsker at udnytte den unikke natur i og omkring byen til at skabe sammenhængskraft og alternativ aktiv naturformidling til glæde for byens borgere og foreninger, samt de turister, der lægger vejen forbi Filskov.

I foråret 2017 blev det offentliggjort, at et delprojekt, under Billund Kommunes Sundhedspolitik, havde modtaget en støtte på 1.177.000 kr. fra Nordea-fonden og 500.000 kr. fra Friluftsrådet.

Med denne støtte vil de besøgende i området fra sommeren 2018 få endnu en mulighed for en unik familieoplevelse. For til den tid åbnes der i Filskov op for et nyt sammenhængende netværk af oplevelses stier og aktiviteter i de naturskønne oplevelser omkring den aktive og levende landsby.
Læs mere om projektet og om hvordan det hele startede i pressemeddelelsen fra marts 2017 herunder. 

Læs pressemeddelelsen her

 

Hvad kommer der til at ske?

Vi håber at kunne fastlægge vandreruter og her vil man kunne opleve landskabet med plantage mergelgrav, sø, mose og gennemløbende å. Ønskerne til projektet har blandt andet også været at etablere oplevelsespunkter flere steder langs runterne. 

Derudover kommer man til at kunne prøve kræfter med en fantastisk mountainbike bane.

 

Vil du hjælpe?

Projektet mangler løbende frivillige, hvis du gerne vil være en del af dette fantastiske projekt, så kontakt projektleder Anne-Vibe Jensen, Billund Kommune, e-mail: avrj@billund.dk, tlf. 41721448.

Lige nu mangler mountainbike banen en frivillig, der er rigtig god til at af file kæden på motorsaven. Så hvis du gerne vil hjælpe med at få etableret den flotte mountainbikebane, så kontakt Jacob Buhl på e-mail n-j@os.dk.

 

Kom og hør mere!

Vi indkalder alle frivillige til et møde onsdag d. 8. november kl. 17-19 i Viadukthallen, hvor vi sammen med stigruppen vil præsentere ruteforløbet og sætte gang i arbejdet med markeringspæle og fortælling/digital formidling. På mødet vil vi sammen med gruppen håndværk og råstyrke planlægge forårets indsats med praktiske opgaver i projektet. MB-gruppen kan fortælle om fremdriften på MB-banen og evt. kapre frivillig arbejdskraft til det videre arbejde